/FOTO VIDEO/ 15 kilograme de marijuana, în valoare totală de peste patru milioane de lei, confiscate de polițiști. O parte din marfă era ascunsă în podul casei unde locuia mama unui bănuit

missing
09 noiembrie 2021, ora 15:13

Oamenii legii au confiscat 15 kilograme de marijuana, în valoare totală de aproximativ 4,5 milioane de lei. Suspecții, doi bărbați de 40 și 52 de ani, au fost reținuți în flagrant, în raionul Ungheni, în timp ce încercau să pună în circulație o parte din marfă.

Potrivit informațiilor, măsurile speciale de investigație și acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate de ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului național de investigații, care au documentat un grup de persoane care comercializau substanțe narcotice pe teritoriul Republicii Moldova.

Suspecții ar fi sădit și îngrijit, pe parcursul anului, plante de cânepă într-o fâșie forestieră dintr-o localitate din raionul Ungheni. La sfârșitul lunii octombrie, aceștia ar fi prelucrat plantele pentru a obține droguri sub formă de marijuana.

Pentru a le deconspira afacerea, timp de o lună, ofițerii de investigație au infiltrat un  investigator sub acoperire pentru a obține mai multe informații în privința acestui caz. Acesta a cumpărat de la pretinșii comercianți circa un kilogram de marijuana, în valoare de 30 de mii de lei.

Astfel, la începutul lunii noiembrie, suspecții au fost reținuți în flagrant de către polițiști, în timp ce intenționau să pună în circulație ilegală șapte kilograme de marijuană. De asemenea, în podul casei mamei unuia dintre bănuiți, oamenii legii au găsit circa șapte kg de masă vegetală care se presupune a fi marijuană. Totodată, în posesia liderului grupului infracțional, a fost găsită și confiscată o armă de vânătoare, deținută ilegal.

În acest moment, suspecții se află în arest pentru 30 de zile. Unul dintre ei și-a recunoscut vina și a contribuit la acumularea materialului probatoriu pe caz. 

Autoritățile menționează că, în cazul în care le va fi demonstrată vina, aceștia riscă închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate sub coordonarea Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Rîșcani și cu suportul Secției urmărire penală a Inspectoratului Poliție Rîșcani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram