/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Igor Popa, plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Procurorului îi va fi aplicată și brățara electronică de supraveghere

missing
11 noiembrie 2021, ora 16:01

Magistrații Judecătoriei Ciocana au decis cu puțin timp în urmă să îl plaseze în arest la domiciliu pentru un termen de 20 de zile pe numele lui Igor Popa, șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chişinău. Acestuia urmează să îi fie aplicată și brățara electronică de supraveghere.  

Popa a fost reținut marți, 9 noiembrie, după ce în biroul de serviciu al acestuia, în mașina personală și domiciliul său au fost efectuate percheziții. El este învinuit de îmbogățire ilicită.

Igor Popa a fost până în 2018 procuror general-adjunct, iar puțin timp după demisia lui Eduard Harunjen din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a deținut interimatul funcției de procuror general.

Igor Popa s-a remarcat în perioada guvernării comuniste, când era şef de secţie în Procuratura Generală, prin intentarea dosarelor penale pe numele liderilor din opoziţie. În urma evenimentelor din aprilie 2009, Popa a condus grupul de anchetă, atunci fiind torturaţi mai mulţi tineri în comisariate.

După căderea regimului lui Voronin, Igor Popa şi-a dat „demisia de onoare”, ca să-şi înceapă însă din nou cariera, în calitate de şef al Procuraturii sectorului Râşcani al Capitalei, potrivit anticorupție.md. La finele anului 2015 a ajuns şef al Procuraturii municipiului Chişinău. Ulterior, Igor Popa a fost uns ca şef adjunct al Procuraturii Generale. Şi în această perioadă Popa s-a remarcat prin intentareea dosarelor penale pe numele liderilor politici şi activiştilor incomozi guvernării.

Popa este finul de cununie al lui Nicolae Chitoroagă, fost şef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), și el învinuit de îmbogățire ilicită, dosarul căruia a fost expediat luni în instanță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram