/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Membrii CA, demiși după ce Parlamentul a respins raportul cu privire la activitatea instituției

missing
11 noiembrie 2021, ora 15:36

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au fost demiși după ce Parlamentul a evoluat negativ  raportul cu privire la activitatea Consiliului Audiovizualului (CA) al Republicii Moldova pentru anul 2020. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astză 11 noiembrie.

Proiectul a fost respins cu votul a 55 de deputați în cadrul ședinței Parlamentului. Proiectul de hotărâre adoptat mai prevede demiterea de drept a membrilor Consiliului Audiovizualului.

Prin urmare, potrivit Zdg, Tatiana Buraga, Ala Ursu-Antoci, Lidia Viziru, Iulian Roșca, Larisa Manole, Corneliu Mihalache, Artur Cozma, Dragoș Vicol și Ion Robu urmează a fi demiși din funcție.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, CA este format din șapte membri – trei propuși de fracțiunile parlamentare, doi de organizațiile societății civile și câte unul, propus de Guvern și de Președinție. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați prin hotărâre de Parlament, pentru un singur mandat de șase ani.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram