/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ministrul Muncii îndeamnă cetățenii să raționalizeze consumul la gaze. „Noi nu avem ca stat puterea financiară să compensăm integral costurile”

missing
11 noiembrie 2021, ora 21:16

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, îndeamnă oamenii să raționalizeze consumul de gaze naturale. Aceasta pentru a plăti facturi mai mici la gaz. Îndemnul a fost făcut în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„A raționaliza asta nu înseamnă a îngheța de frig. Oamenii se vor încălzi atât cât s-au încălzit și până acum, dar trebuie să raționalizăm consumul. Noi nu avem ca stat puterea financiară să compensăm integral aceste costuri”, a menționat Marcel Spatari.

Amintim că Guvernul a anunțat compensații pentru creșterea prețurilor la gazele naturale. Astfel, 746 de mii de familii din țară vor primi compensații. Despăgubirile în urma scumpirii gazului se va face în două trepte.

Pentru primii 50 de metri cubi de gaz consumați, se compensează suma de 4 lei și 30 de bani din tarif.  Respectiv, rămâne un tarif pentru consumatori echivalent cu 6 lei și 80 de bani. Pentru un consum de 50 – 150 de metri cubi de gaz urmează a fi compensată 3 lei și 20 de bani din tarif pentru un metru cub. Ar rămâne, în acest caz, de achitat 7 lei și 90 de bani pentru un metru cub.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram