/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

Va compensa Guvernul și anul viitor costurile pentru gaz? Răspunsul ministrului Marcel Spatari

missing
11 noiembrie 2021, ora 22:28

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, susține că programul de compensare a prețului pentru tarifele mari la gazele naturale va dura cinci luni. Totodată, ministrul susține că anul viitor Guvernul ar putea, din nou, să compenseze aceste tarife, dacă prețul la gaz va fi foarte mare. Totuși, Marcel Spatari mizează pe faptul că lucrurile se vor schimba în bine în Moldova și va crește puterea de cumpărare a oamenilor.

Întrebat, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, ce va face Guvernul la iarna viitoare, ministrul a menționat că această discuție depinde foarte mult care va fi prețul la gaze și la petrol anul viitor.

Pentru că s-a anunțat și s-a discutat că formula de preț la gazele naturale este indexată la prețul de pe piață. Dacă anul viitor prețul la gazele naturale și la țiței va scădea, vom avea și noi un preț care va fi mai ușor de suportat pentru populație și nu va trebui să oferim compensații. Dacă, însă, și anul viitor prețul va fi foarte mare, atunci Guvernul va trebui să facă ceva. Posibil iarăși să compenseze”, a declarat Spatari.

Amintim că Guvernul a anunțat compensații pentru creșterea prețurilor la gazele naturale. Astfel, 746 de mii de familii din țară vor primi compensații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram