/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Atacuri cu drone în mai multe regiuni, inclusiv Kiev. Avertismentul Estoniei

/VIDEO/ Primărița din Ghelauza trage un semnal de alarmă! Persoana necunoscute au încercat de doua ori sa ii intre în casă

missing
11 noiembrie 2021, ora 21:45

O primăriță din raionul Strășeni trage un semnal de alarmă. Aceasta se plânge că, deja pentru a doua oară, persoane necunoscute încearcă să pătrundă în domiciliul său. Femeia prezintă și probe și solicită forțelor de ordine să identifice infractorii.

Coincidență sau ba? La exact trei ani de la un furt din casă, primărița de Ghelăuza din raionul Strășeni s-a trezit din nou cu „oaspeți” nedoriți. Mai exact, persoane necunoscute au încercat din nou să pătrundă în locuința sa. Femeia spune că, la început, nu și-a dat seama ce se întâmplă, dar mai târziu, a auzit o voce de bărbat. Incidentul a avut loc pe 9 noiembrie, între ora 4 și 5 dimineața. Fiind în casă cu cei doi copii ai săi, primărița spune că a tras o sperietură zdravănă.

„Nuștiu ce a căutat, dar după ce am văzut eu din filmuleț, foarte calm a intrat în curtea mea de parcă se simțea ca la el acasă.”

Nicoleta Malai spune că, în imaginile de pe camerele de luat vederi, ea a observat un bărbat, care i-a cutreierat curtea.

„Am văzut momentul cum el intră, sare poarta, intră în ogradă, se duce la mașina mea cu care eu sunt zi de zi cu copiii, la serviciu. Ceva a făcut în spate, nu știu ce a făcut, nu s-a depistat nimic, dar a stat mult timp acolo.”

Apoi, necunoscutul a observat că s-a aprins lumina în casă

„Se vede cum și-a pus mâinele, s-a apropiat la geam, cam vreo 20-30 de secunde el se uită peste geam cum noi dormeam.”

Potrivit primăriței, când a observat că cei din casă s-au agitat, străinul s-a întors și ar fi vorbit cu cineva. Probabil, spune ea, cineva mai era în apropiere. Cert este că, de data asta, nu au furat nimic. Pe când cu 3 ani în urmă, exact ziua de 9 noiembrie, necunoscuții au avut mai multe șanse.

„Nu pot să înțeleg ce semn a fost sau a vrut să mă sperie, cum a făcut-o și în 2018. Dar, totuși, ceva este pentru că într-o curte străină nu vine nimeni la 4 dimineața.”

Mai târziu, am mers la casa edilului pentru a vedea urmele celor întâmplate.

„Astea sunt urmele, poarta și pe dinăuntru și pe dinafară. În general, suntem foarte apropiați cu vecinii, eu nu știu cum nu s-a auzit nimic.”

„În seara ceea era ploaie și eu știu și unde a călcat, aici se acumulează de la nisip.”

Primărița mai spune că, în 2018, răufăcătorii au pătruns în subsolul casei, de unde au luat câteva lucruri. Totuși, ea presupune că scopul lor era să intre în casă. Poliția a investigat cazul, dar nu a dat de urma infractorilor.

De data aceasta, ea crede, însă, că răufăcătorii vor fi găsiți. Contactați de TV8, reprezentanții Serviciului Poliției Criminale de la Inspectoratul de Poliție Strășeni au declarat că, la moment, nu există persoane suspecte în acest caz.

„Noi ne-am autosesizat, am fost la dumneaei și am luat o cerere. Am ridicat înregistrările video și acum, la moment, căutăm persoana.”

„E o frică deja. Spuneam, astăzi, poliției, ce să mă aștept la anul, pe 9 noiembrie?”

Totuși, de data aceasta, primărița speră că oamenii legii își vor face bine lucrul și îi vor depista pe infractori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram