/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Șapte ani de la „Furtul Miliardului”. Alexandru Slusari: „Practic nu am nimic bun de spus, cu excepția unui singur lucru”

missing
15 noiembrie 2021, ora 21:18

La șapte ani de la „Furtul Miliardului”, Alexandru Slusari, fostul deputat de la Partidul Platforma DA, susține că nu are prea multe lucruri bune de spus în legătură cu investigarea acestui dosar. Potrivit lui, singurul element îmbucurător este faptul că, în prezent, se cunoaște în proporție de 90% cum au derulat evenimentele. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Din păcate, toată această perioadă am avut posibilitatea să recuperăm banii, să soluționăm problema cu Legea Miliardului și să nu o punem pe umerii oamenilor. Eu insist că legea trebuie să fie cel puțit suspendată”, a declarat Alexandru Slusari.

De asemenea, în cadrul aceleiași emisiuni, consilierul economic Veaceslav Negruța a menționat faptul că din anul 2014 avem toate ingredientele pentru a investiga acest dosar.

„Toate lucrurile sunt puse în spațiul public și pe masa procurorilor. Problema este dacă s-a dorit să fie o investigație sau s-a urmărit un alt scop. Atunci când cei care trebuiau să facă investigația, având acces la mai multe informații, s-au ocupat cu mușamalizare și cu trimiterea anchetei în altă direcție”, a subliniat Negruța.

El a mai spus că dacă investigațiile din 2014 și 2015 erau mai bine făcute, o bună parte din miliardele furate avea șansa să fie recuperată.

Furtul Miliardului este numele dat de presă unor mișcări financiare prin care în perioada 2012–2014, din Banca de Economii (BEM), Banca Socială și Unibank din Republica Moldova a fost transferată o sumă de circa 13,3 miliarde de lei moldovenești, sumă echivalentă cu 12% din Produsul Intern Brut anual al țării. La șapte ani de atunci, dosarul este încă investigat de către procurori și nu există o finalitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram