/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Sergiu Gaibu, ministrul Economiei: „În două Zone Economice Libere vor fi deschise mai multe afaceri care vor oferi aproximativ 400 de locuri de muncă”

missing
15 noiembrie 2021, ora 22:34

În Zonele Economice Libere „Valkaneș” și „Bălți” urmează să fie deschise șase afaceri care vor oferi aproximativ 400 de locuri noi de muncă. Despre asta a anunțat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Unele sunt la o etapă incipientă, altele deja aduc echipamente. Cumulativ, în zona „Valkaneș” vor fi disponibile peste 200 de locuri de muncă, iar în Zona Economică Liberă „Bălți” aproape 200”, a declarat ministrul Economiei.

Sergiu Gaibu a subliniat faptul că în ZEL „Valkaneș” este vorba despre o afacere în domeniul asamblării de echipament agricol.

Totodată, Gaibu a anunțat și un obiectiv al Ministerului Economiei – creșterea mediei salariilor pentru a atrage oamenii către locurile de muncă, în contextul lipsei forței de muncă pe piața moldovenească.

„Lucrul acesta îl vom face prin câteva direcții. Trebuie să simplificăm procedurile de interacțiune a statului cu mediul de afaceri, astfel încât să fie mai simplu și oamenii să lucreze pentru a crea valoare adăugată și să nu alerge dintr-un birou în altul”, a spus ministrul Economiei.

Menționăm că Zonele Economice Libere sunt părţi ale teritoriului vamal al Republicii Moldova, în care investitorii autohtoni şi străini activează în regim preferenţial, conform prevederilor legale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram