/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Transportatorii ies în stradă ! Operatorii auto cer majorarea tarifelor

missing
15 noiembrie 2021, ora 10:58

Transportatorii vor ieși în stradă și vor cere majorarea tarifelor pentru serviciile auto. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) anunță că urmează să comunice, pe parcursul săptămânii curente, ziua desfășurării primului protest al transportatorilor rutieri.

Nemulțumirile  operatorilor de transport sunt orientate împotriva  Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), care  a respins „fără nicio justificare” solicitarea restituirii accizelor la combustibil pentru transportatori.

„Acest mecanism funcționează în toate statele UE.  MIDR nu a venit cu instrumente de ordin financiar-fiscal sau administrativ de care dispune, care ar diminua din iminenta creștere a tarifului la serviciile de transport. APOTA constată că MIDR nu a venit cu nici o soluție și nu a avut capacitatea să prezinte calculele proprii. Regretăm că MIDR încearcă să jongleze cu unele cifre și este preocupat de coruperea unor transportatori care ar ”confirma” că mărimea tarifului actual este unul real”, se menționează într-un comunicat de presă emis, astăzi, de APOTA.

Mai mult, transportatorii acuză MIDR că ar favoriza și încuraja scheme și ilegalități în domeniu.

„Transportatorii sunt îngrijorați de inacțiunile și acțiunile ministerului ce favorizează ilegalitățile comise de gruparea Șor-Andronachi-Vîlcu, care stau în spatele gărilor auto și încasează nejustificat 10 la sută din încasările obținute de la pasageri”, se menționează în comunicat.

Operatorii de transport subliniază că schimbările care au avut loc în structura cheltuielilor serviciului de transport, în mod inevitabil, vor genera majorarea tarifului pentru transportarea călătorilor.  Însă, ilegalitățile comise „cu acordul MIDR” vor crește povara pusă pe umerii pasagerilor.

„Călătorii vor trebui să suporte nu doar creșterea tarifului determinată de majorarea prețurilor la combustibil, piese de schimb și lucrări de reparații, necesitatea majorării salariilor și necesitatea procurării altor unități de transport, dar cu regret, asupra călătorilor va cădea și povara jafului comis de gările grupării Șor-Andronachi-Vîlcu, protejate de MIDR și ANTA, costurile schemelor corupte care se implementează acum de administrația ANTA, care este cea mai coruptă și incompetentă din istoria acestei instituții, scheme care în mod insistent rămân ”neobservate” de MIDR”, se mai arată în comunicat.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram