/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Magistrații vor decide, vineri, asupra mandatului de arest pe numele lui Gheorghe Cavcaliuc

missing
16 noiembrie 2021, ora 14:15

Judecătorii vor decide, vineri, 19 noiembrie, în privința mandatului de arestare pe numele fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, cerut de procurorii PCCOCS.

Ședința de judecată urma să aibă loc luni, însă, avocații lui Cavcaliuc au cerut recuzarea unui judecător din motiv că ar avea suspiciuni cu privire la imparțialitatea magistratului, însă, solicitarea a fost respinsă.

O altă ședință de judecată a fost reprogramată pentru ziua de astăzi, la ora 08:40. Însă, nici astăzi nu a fost pronunțată o decizie.

De această dată, ședința de judecată a fost întreruptă la solicitarea avocatului, care a invocat că a fost informat mult prea târziu despre ora ședinței de judecată și, respectiv, nu poate anula celelalte activități planificate. Ședința a fost întreruptă până vineri, 19 octombrie.

Gheorghe Cavcaliuc a părăsit R. Moldova în iunie, în timpul campaniei electorale. La puțin timp după plecare, acesta a fost surprins de internauți în Capitala Marii Britanii. Cavcalicuc are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Gheorghe Cavcaliuc este învinuit de fabricarea unor dosare pentru viol și transportarea ilegală a cartușelor pentru „Kalașnikov” în Ucraina. Fostul șef al IGP pledează nevinovat.

Avocatul învinuitului susține că clientul său este gata să ofere oricând declarații doar că nu la Chișinău, ci în Marea Britanie pentru că nu are încredere în justiția de la Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram