/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Totalizările Ministerului Mediului în legătură cu prima zi a campaniei naționale de înverzire a plaiului

missing
16 noiembrie 2021, ora 17:21

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 13 noiembrie, au fost plantați arbori pe circa 85 de ari în cadrul campaniei naționale de înverzire a plaiului. Despre asta a anunțat Ministerul Mediului într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor, circa 4,48 tone de ghindă și peste 98 de mii de bucăți de puieți au fost plantați pe teritoriul Republicii Moldova. Restul terenurilor au fost împădurite din contul altor deținători.

„Plantările ajută la regenerarea pădurilor, dar rolul lor cel mai important este de ridicare a gradului de conștientizare pentru păstrarea pădurilor. Conservarea pădurilor este una din prioritățile Ministerului Mediului pentru următorii ani. Până în 2030 omenirea și-a asumat, printr-o declarație semnată de liderii mondiali, să oprească pierderea pădurilor, inversând această tendință spre extinderea lor”, se arată în nota informativă emisă.

Amintim că, anul acesta pentru a facilita procesul de participare, în scopul mobilizării întregii țări, pe site-ul Ministerului Mediului a fost creat un centru informațional on-line dedicat acestei campanii, în care este stocată toată informația necesară cu referire la locul, timpul și Primăriile responsabile de organizarea plantării din localitățile țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram