/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Rogac spune că a aflat din comunicatul PG despre dosarul pentru îmbogățire ilicită al lui Plahotniuc. „A revenit trendul declarațiilor de presă”

missing
17 noiembrie 2021, ora 17:38

Unul dintre avocații fostului lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, care a fugit din țară în urmă cu doi ani, susține că a aflat despre dosarul pentru îmbogățire ilicită al acestuia din comunicatul de presă de la Procuratură. Lucian Rogac spune că nu a fost informat în mod oficial despre acest lucru. 

„După cum observ, în Procuratură a revenit trendul declarațiilor de presă și nu al acțiunilor procesuale concrete. Părțile vizate nu sunt informate prin acțiuni procesuale, dar se face asta pe seama unui comunicat de presă. Și eu am aflat de pe site-ul PG”, a declarat Lucian Rogac pentru TV8.

Avocatul susține că nu a vorbit, deocamdată, cu Vladimir Plahotniuc despre noul dosar.

„Nu am ce să îi comunic, este un simplu comunicat de presă. Eu operez cu acte procesuale, nu comunicate. Când o să îmi fie comunicată ordonanța, atunci o să comunic cu clientul meu”, a adăugat Lucian Rogac. Acesta ne-a mai spus că  urmează să adreseze o interpelare la Procuratură pentru a afla detalii legate de noul dosar.

Potrivit investigațiilor preliminare ale PCCOCS, Vladimir Plahotniuc și-ar fi achiziționat pe vremea când era deputat, mai multe bunuri mobile și imobile, inclusiv un iaht de lux, în state precum Elveția, România și Spania. Instrumentarea dosarului de către procurorii PCCOCS a urmat anulării de către Procurorul General interimar Dumitru Robu a ordonanței de refuz în efectuarea urmăririi penale, emisă în vara lui 2021. Noul dosar penal în privința figurantului a fost pornit în baza unui act de sesizare al Serviciului de Informații și Securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram