/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Detalii privind perchezițiile efectuate la ex-președintele Curții de Apel Bălți. Procurorii au găsit dolari, euro și două cartușe

missing
17 noiembrie 2021, ora 14:09

Procuratura Anticorupție a venit cu detalii privind descinderile la ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș. Astfel, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au fost realizate șapte percheziții în cadrul cauzei penale în care este vizat magistratul din cadrul CA Bălți.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Procuratură, judecătorul împreună cu alte două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuți în calitate de bănuiți.

Complicii au depus declarații și cooperează cu ancheta, indicând asupra faptelor imputate magistratului – îmbogățire ilicită.

Procuratura anunță că perchezițiile au fost efectuate în mai multe locații: biroul de serviciu, domiciliul și automobilul care se află în folosința magistratului.

„În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace bănești în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) și valută națională, a căror proveniență magistratul nu a putut-o justifica și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei și munițiilor conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în nota informativă.

Totodată, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, înregistrări video din cadrul mai multor instituții, documente în original și contracte importante pentru cauza penală.

Suspectul, dar și o altă persoană bănuită în dosar au fost reținuți și plasați în izolator pe un termen de 72 de ore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram