/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

„Bancnota miliardului furat”, instalată pe holul de la MEDIACOR

missing
18 noiembrie 2021, ora 11:00

Bancnota de un miliard de dolari, care a fost creată de către realizatoarea emisiunii Cutia Neagră, Mariana Rață, în comun cu agenția de publicitate PIKO a fost instalată pe holul centrului de producție digital-media MEDIACOR. La inaugurarea acesteia a participat și directoarea agenției americane USAID, Samantha Power.

În cadrul campaniei „Bancnota miliardului furat”, realizate de către TV8, au fost create și tipărite în jur de 5 mii de bancnote, după un model unic. Acestea au fost împărțite nu doar prin țară, dar și moldovenilor aflați peste hotare. Astfel de exemplare au fost distribuite și instituțiilor publice, în deosebi celor care au tangență cu gestionarea banilor precum Ministerul Finanțelor sau Banca Națională.

Campania a fost lansată în toamna anului 2019, când s-au împlinit cinci ani de la Furtul Miliardului, mai exact de la momentul în care a fost acordată prima garanție de stat în valoare de 9,5 miliarde de lei de Guvernul Leancă. Atunci, jurnalista de la tv8, Mariana Rață, a mers personal la sediul Băncii Naționale pentru a da un exemplar cu bancnota de un miliard guvernatorului. Acesta însă nu a coborât personal să ia darul.

În 2020, campania realizată pentru TV8 de o agenție de publicitate a fost premiată la cea de-a 27-a ediție de CRESTA International Advertising Awards, ce a avut loc la Londra. Premiile CRESTA sunt premii oferite la nivel internațional, al căror scop este de a recunoaște standarde înalte de realizare creative în industria internațională de publicitate, design digital și comunicare.




Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram