/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Consilierii din CMC de la Platforma DA cer urgentarea proiectului bugetului municipal pentru 2022. „Este inadmisibil să se întâmple ca pe timpul lui Plahotniuc”

18 noiembrie 2021, ora 12:26

Membrii fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cer prezentarea în termen a proiectului bugetului municipal pentru anul 2022. Mai exact, până în ziua de vineri, 19 noiembrie.

„În caz contrar, Platforma DA își rezervă dreptul nevotării acestui buget”, a declarat președintele fracțiunii PDA în CMC, Andrei Năstase.

Potrivit consilierilor PDA, tot „între autoritățile centrale ale statului și primarul capitalei este un permanent război de natură politică”  de pe urma căruia au de suferit cetățenii.

Aleșii locali spun că nu vor accepta precedentul de anul trecut. „Bugetul municipal pentru banul trecut a fost votat de o majoritate îngustă de interese personale obscure, negociate pe sub masă in ajunul sărbătorilor de iarnă astfel încât cetățenii să nu observa majorările de taxe și impozite la care au fost supuși. Este inadmisibil să se întâmple ca pe timpul lui Plahotniuc. Pe sub masă, pe la sărbători”.

Potrivit Legii, proiectul bugetului pentru anul viitor trebuie să fie prezentat pentru examinare până la data de 20 noiembrie, iar documentul trebuie să fie aprobat până cel târziu în data de 10 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram