/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Consilierii liberali susțin că s-ar intenționa preluarea Pieței Centrale după modelul Aeroportului. „Trei ședințe la rând ni se bagă pe gât”

18 noiembrie 2021, ora 13:04

Consilierii Partidului Liberal (PL) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) avertizează că s-ar intenționa preluarea Pieței Centrale așa cum s-a întâmplat în cazul Aeroportului de la Chișinău.

„Trei ședințe la rând ni se bagă pe gât, direct din partea Executivului, chipurile, un fel de modernizare a Pieței Centrale,  care în total ar trebui să coste 100 de milioane. Pentru că cifra e foarte mare, ni se livrează minciunica pe etape, mai întâi  facem partea cu legume, care costă vreo 24 de milioane, după care inventează o parcare care o să coste vreo 30 de milioane. Să ungă ochii la oameni fix așa cum a făcut Șor cu Aeroportul. A făcut ceva artificii  în jur, da Aeroportul „piși propala”, a declarat președintele fracțiunii PL, Ion Ceban.

Potrivit aleșilor locali liberali, planul este știut din timp – administrația pieței va accesa credite sau va stabili un parteneriat public privat  „cu cine trebuie” după care, dintr-o întreprindere municipală de succes se va transforma în una privată. Iar vinovatul direct, susțin ei, este nimeni altul decât primarul general al Capitalei.

„Așa că primarul atunci când se laudă că el nu face scheme, la el schemele s-au înmulțit, el nu se joacă cu surse mărunte, la dânsul este vorba de sute de milioane”, a spus consilierul.

„A vî sledite za bazarom”, a reacționat în bătaie de joc consilierul din partea fracțiunii Partidului ȘOR, Serghei Burgunji.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram