/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Cel mai mare proiect din sectorul digitalizării, în valoare de aproape 40 de mln de dolari, lansat aseară la Chișinău

missing
18 noiembrie 2021, ora 21:02

Cel mai mare proiect din sectorul digitalizării și inovării din Republica Moldova a fost lansat, aseară, în prezența primministrei Natalia Gavrilița, dar și a administratoarei USAID, Samantha Power. Implementarea proiectului va dura cinci ani și va costa aproape 40 de milioane de dolari, bani oferiți de USAID și Suedia. Proiectul presupune adoptarea celor mai performante tehnici în afaceri și pregătirea forței de muncă de înaltă calificare.

Conectarea acestor panouri a însemnat startul lansarii proiectului Tehnologiile Viitorului. La eveniment a participat administratoarea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Samanta Power, care a ținut un discurs în fața invitaților.

Apoi, a venit cu un discurs în fața invitaților și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Proiectul Tehnologiile Viitorului prevede promovarea unor soluții digitale și creative pentru toate domeniile de activitate din Republica Moldova. Printre obiective, responsabilii își propun ca aproximativ 600 de companii autohtone să utilizeze tehnologiile moderne. Pentru asta este nevoie, însă, de cadre de muncă bine instruite.

Totodată, întreprinderile mici și mijlocii vor avea acces la 15 piețe internaționale. Proiectul Tehnologiile Viitorului este o continuare a proiectului

de Competitivitate din Moldova, implimentat în perioada anilor 2015 – 2021, care a avansat în patru sectoare economice ca: viticultura, turismul, industria ușoară și tehnologiile informaționale. Implementarea tuturor obiectivelor propuse va dura cinci ani, adică până în 2026, iar pentru asta USAID și Guvernul Suediei au acordat țării noastre 32,8 milioane de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram