Cel mai mare proiect din sectorul digitalizării și inovării din Republica Moldova a fost lansat, aseară, în prezența primministrei Natalia Gavrilița, dar și a administratoarei USAID, Samantha Power. Implementarea proiectului va dura cinci ani și va costa aproape 40 de milioane de dolari, bani oferiți de USAID și Suedia. Proiectul presupune adoptarea celor mai performante tehnici în afaceri și pregătirea forței de muncă de înaltă calificare.

Conectarea acestor panouri a însemnat startul lansarii proiectului Tehnologiile Viitorului. La eveniment a participat administratoarea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Samanta Power, care a ținut un discurs în fața invitaților.

Apoi, a venit cu un discurs în fața invitaților și prim-ministra Natalia Gavrilița.

Proiectul Tehnologiile Viitorului prevede promovarea unor soluții digitale și creative pentru toate domeniile de activitate din Republica Moldova. Printre obiective, responsabilii își propun ca aproximativ 600 de companii autohtone să utilizeze tehnologiile moderne. Pentru asta este nevoie, însă, de cadre de muncă bine instruite.

Totodată, întreprinderile mici și mijlocii vor avea acces la 15 piețe internaționale. Proiectul Tehnologiile Viitorului este o continuare a proiectului

de Competitivitate din Moldova, implimentat în perioada anilor 2015 – 2021, care a avansat în patru sectoare economice ca: viticultura, turismul, industria ușoară și tehnologiile informaționale. Implementarea tuturor obiectivelor propuse va dura cinci ani, adică până în 2026, iar pentru asta USAID și Guvernul Suediei au acordat țării noastre 32,8 milioane de dolari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!