/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Procurorul general interimar, în centrul unui scandal de presupusă mituire, după ce a fost filmat numărând mai multe bancnote de euro. Ce spune Dumitru Robu

missing
18 noiembrie 2021, ora 11:57

Procurorul general interimar, Dumitru Robu s-a pomenit în centrul unui scandal mediatic, după ce pe internet au apărut imagini care îl surprind în momentul în care numără niște bancnote de euro. Autorii imaginilor, expediate pe adresele redacțiilor de știri, susțin că ar fi vorba despre un presupus caz de mituire. 

Procuratura Generală a venit cu o reacție, din numele lui Dumitru Robu, după apariția filmulețului video al cărui protagonist este. Într-un comunicat de presă, șeful interimar al Procuraturii Generale sugerează că imaginile au fost lansate cu scopul de a-l discredita.

„Acțiunile din ultima perioadă, intervențiile în forță asupra mai multor persoane corupte, activizarea investigațiilor în cazurile de rezonanță sporită, inițiativele de extrădare a mai multor figuranți pe dosare de corupție, spălare de bani și altele, nu au lăsat indiferenți pe cei care au înțeles că tragerea lor la răspundere penală este inevitabilă. În vederea compromiterii imaginii mele și a acțiunilor întreprinse de către procurori în ultima perioadă în domeniul combaterii corupției, în disperare se încearcă de a manipula opinia publică prin utilizarea rețelelor de socializare și a surselor media. Nu este un procedeu nou și destul de previzibil în special în condițiile actuale de disconfort total pentru cei corupți”, se arată în declarație.

Dumitru Robu confirmă că imaginile sunt autentice însă nu ar fi vorba despre un caz de corupere, dar primea 10 mii de euro pentru un automobil cumpărat de la cumnatul său, aflat în Italia.

„Cu referire la imaginile video, menționez că nu are nimic cu careva cazuri de corupție. În primul rând trebuie de cunoscut că imaginile au fost efectuate în perioada mai-iunie 2020, în casa părinților cetățeanului Sergiu Șeptelici, care este în vecinătatea socrilor mei. Persoana respectivă a procurat un automobil de la cumnatul meu Ghenadie Ghețiu, iar în video este redat cum am primit suma de circa 10 000 euro pentru acest automobil, deoarece cumnatul se afla la acel moment în Italia și era în imposibilitate de a se deplasa în Republica Moldova. Imediat după primirea banilor, aceștia au fost depuși pe contul bancar și transferați cumnatului meu în Italia”, se mai menționează în declarația lui Dumitru Robu.

Procurorul general interimar dă asigurări că declarațiile sale au suport probatoriu, fiind cunoscute de mai multe persoane. Mai mult, Robu susține că solicita personal Consiliului Superior al Procurorilor să desemneze un procuror care să investigheze circumstanțele cazului, dar și că va sesizat instituțiile de drept pentru a investiga circumstanțele în care a fost înregistrat filmulețul video, pentru care susține că nu și-a dat acordul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram