/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, ajutor din SUA și sprijin din UE! Moscova anunță un acord cu Kievul

Au fost depuse sesizări în legătură cu unele nereguli, care ar fi avut loc în primul tur al alegerilor locale noi din Bălți

missing
22 noiembrie 2021, ora 21:50

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Doina Gherman, a spus că au fost depuse mai multe sesizări în legătură cu posibilele încălcări stabilite în timpul primului tur al alegerilor locale noi din municipiul Bălți, care a avut loc în data de 21 noiembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„Noi avem multe întrebări și suntem în așteptare să vedem dacă există anumite probe concludente. Cu ochiul liber s-a văzut cum Partidul „ȘOR” a vărsat milioane în această campanie”, a menționat deputata PAS.

Potrivit Doinei Gherman, în raportul Partidului „ȘOR”, prezentat Comisiei Electorale Centrale (CEC), se regăsește suma de 690 de mii de lei.

„Se vede că au fost cheltuiți mai mulți bani. 43 de corturi în tot orașul, zeci de leduri zilnic care rulau tot felul de povești. Înțeleg că au fost mai multe sesizări, pe ultima sută de metri, în raport cu mai multe încălcări ale candidatului Partidului „ȘOR””, a subliniat Doina Gherman.

Amintim că Marina Tauber este candidata Partidului „ȘOR” pentru alegerile locale noi din municipiul Bălți. Potrivit datelor preliminare, ea a a obținut 47,93% din sufragii, fiind votată de 15.918 alegători. Tauber este urmată de candidatul independent Nicolai Grigorișin, care a obținut 20,93% din voturile alegătorilor, susținut de 6.951 de oameni. Candidatul PAS, Boris Marcoci, a obținut 14,08%, fiind votat de 4679 de persoane.

Din motiv că niciunul dintre candidați nu a obținut 50%+1 din voturi, în două săptămâni ar urma să fie organizat cel de-al doilea tur de scrutin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram