/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Locuitorii din șase localități din țară, așteptați din nou la urne, peste două săptămâni. În nouă sate, primarii au fost aleși din prima

missing
22 noiembrie 2021, ora 10:05

Locuitorii din șase localități din țară sunt așteptați din nou la urnele de vot, peste două săptămâni. Asta deoarece va avea loc turul doi al alegerilor pentru funcția de primar.  În nouă dintre localitățile unde au fost alegeri, primarii și-au obținit mandatele din primul tur, care a avut loc în 21 noiembrie. 

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, turul doi de scrutin va avea loc la Bălți, acolo unde se vor duela Marina Tauber de la Partidul Politic „Șor” și candidatul independent Nicolae Grigorișin. Tauber a obținut 47.93 % din voturi, iar Grigorișin – 20,93%.

În satul Opaci, raionul Căușeni se vor întâlni în turul de scrutin un candidat independent (42,88%) și unul de la Partidul Acțiune și Solidaritate (38,93%). Și la Hârtop, raionul Cimișlia se vor duela în turul doi un candidat independent și unul de la PAS.

La Cupcini, raionul Edineț, în turul doi merge un candidat independent (36,11%) și cel de la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (26,76 %).

La Bălceana, raionul Hâncești se vor duela candidații PAS și Platforma DA, iar la Cneazevca, raionul Leova – lupta se va da între candidatul PAS și cel al BCS.

La Negurenii Vechi, raionul Ungheni, primarul a fost ales din primul tur de scrutin, la fel ca și în satele Ștefănești și Palanca. Cu primari noi s-au ales din prima și localitățile Camenca, din raionul Glodeni, Pârlița din raionul Fălești, Ișcalău și Călinești același raion, Hlinaia, raionul Edineț, Ucrainca, raionul Căușeni.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram