/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Nicu Popescu o va însoți pe șefa Statului la București. Acesta va semna foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între R. Moldova și România

missing
22 noiembrie 2021, ora 09:50

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, o va însoți pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu marți, 23 noiembrie în România. Șeful diplomației urmează să semneze la Palatul Cotroceni, împreună cu omologul său român, Bogdan Aurescu, foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și România.

Semnarea acestu document va asigura ireversibilitatea procesului de integrare europeană a țării noastre. Prin asumarea foii de parcurs urmează a fi stabilite mai multe obiective printre care: Consolidarea comunității comune de limbă, istorie și cultură; fortificarea infrastructurii comune prin construcția de poduri, prin desființarea roamingului, prin interconectare energetică. Vom continua să trecem de la vorbe la fapte; susținerea necondiționată a procesului de reforme democratice și a integrării europene; și dezvoltarea economică și socială a tuturor cetățenilor noștri prin asigurarea unor instituții publice moderne și a unei justiții independente;

Ulterior, Viceprim-ministru Nicu Popescu, va purta o discuție cu ministrul Bogdan Aurescu pentru a trasa împreună obiectivele de cooperare care vor urma pentru implementarea foii de parcurs.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene și șefa statului urmează să întreprindă o vizită la București pentru a consolida Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrare europeană al Republicii Moldova.

Iată programul participării în delegația națională a viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram