Polițiștii austrieci la punctul de trecere a frontierei din Nickelsdorf au găsit în cala de bagaje a unui autocar moldovenesc cu 25 de pasageri o cantitate impresionantă de mâncare, țigări și băuturi. Aceștia au confiscat 510 kg de carne și pește, 330 de kg de fructe și legume, 304 litri de alcool, 84 de kg de brânză și 320 de pachete de țigări.

„Acest autobuz era o bombă calorică rulantă”, scrie heute.at, preluat de ziare.com.

Cei trei șoferi de autobuz au avut de plătit o amendă de 1.300 de euro. În plus, întreaga marfă a fost distrusă, în total 1,2 tone.

Mâncarea și alcoolul au fost depozitate de șoferii de autobuz din Moldova sub formă de pachete în portbagajul autobuzului, iar carnea și peștele nu erau nici măcar înghețate.

Carnea, produsele lactate și alte produse de origine animală și plante sunt supuse unor restricții, atunci când sunt importate, pentru a preveni introducerea de epidemii și boli. În unele cazuri, există restricții de import sau chiar interdicții de import.

În primele trei trimestre ale anului 2021, biroul vamal austriac a confiscat 10,7 tone de plante și 21,9 tone de hrană pentru animale. Acest lucru s-a datorat în principal controalelor vamale în această zonă, a spus acesta.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!