/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile a depistat mai multe încălcări la cariera de piatră „Micăuți”

missing
23 noiembrie 2021, ora 09:56

 Membrii Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului au efectuat o vizită de lucru la S.A. „Cariera Micăuți”, unde au constatat mai multe încălcări privind activitățile de extracție a zăcămintelor naturale.

Printre acestea sunt extragerea zăcământului de calcar brut pentru construcții pe terenuri agricole fără schimbarea destinației acestora și fără compensarea pierderilor pentru scoaterea acestora din circuitul agricol. De asemenea, au fost încălcate limitele perimetrului minier și a proiectelor de recultivare a terenurilor, prejudiciind astfel statul.

În acest context, Comisia de anchetă va continua efectuare vizitelor de documentare, cu implicarea autorităților statului responsabile pe domeniu și pe teritoriul altor cariere de extracție a zăcămintelor naturale.

La examinarea situației de pe teritoriul carierei au participat și reprezentanții Ministerului Mediului, Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale, și Agenției de Mediu. De asemenea a fost invit administratorul S.A. „Cariera Micăuți”, și administratorul companiei „Ex-Stone”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram