social

PG și SIS evită să comenteze informațiile prezentate de Slusari despre Musteață

23 noiembrie 2021, ora 18:58
Distribuie:

Procuratura Generală refuză să ofere detalii despre documentul, făcut public astăzi de fostul deputat Alexandru Slusari, care îi vizează pe membrii CSM, Dorel Musteață și Nina Cernat.

Documentul, despre care Slusari afirmă că ar fi fost trimis de SIS către procurorul general Alexandr Stoianoglo încă acum un an, constată că în procesul investigațiilor care l-au vizat pe membrul CSM a fost sesizat un caracter disproporțional al situației materiale reale, inclusiv a rudelor apropiate, în raport cu veniturile și bunurile declarate de către Dorel Musteață.

Solicitată de către TV8, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Genereale a refuzat să ofere detalii, motivând că informațiile solicitate conțin date cu caracter personal și nu pot fi divulgate. De cealaltă parte, nici reprezentanții SIS nu pot oferi mai multe detalii.

Contactată de TV8, comunicatoarea din cadrul Serviciului de Informații și Securitate nu a putut confirma sau infirma dacă acest document este adevărat, solicitând timp pentru a se documenta. Ulterior, aceasta nu a mai răspuns la telefon.

Proaspăt numit în calitate de magistrat la Curtea Supremă de Justiție, Dorel Musteață, susține că nu cunoaște despre veridicitatea unui astfel de document, însă din sursele neoficiale pe care le deține în spatele acestor informații ar sta Artur Gumeniuc, fost director adjunct al SIS și fostul consilier prezidențial al lui Igor Dodon, Nicolae Posturusu.

„Despre existența acestui document am aflat la fel ca și dumneavoastră din presă. Primul lucru pe care îl voi face este să depun o cerere la organele respective pentru a afla de unde au astfel de informații și dacă acest document este original sau nu. După cum puteți vedea, unele informații nici nu au fost verificate. Din sursele neoficiale, informația a fost solicitată de către Gumeniuc și Nicolae Posturusu”, a declarat pentru TV8, Dorel Musteață.

Totodată acesta susține că, în cazul în care informațiile prezentate în document ar fi fost veridice, Alexandr Stoianoglo ar fi pornit o cauză penală pe numele său. Documentul postat pe pagina de Facebook de către Alexandr Slusari poate fi văzut mai jos.

Potrivit documentului expediat de către SIS Procuraturii Generale, Dorel Musteață și soția, fiica și soacra sa ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 m2, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 m2 și 17 terenuri agricole. În nota care ar fi fost trimisă de SIS către PG, se menționează că Dorel Musteață în comun cu soția Rodica Bevziuc a achiziționat de la SRL „Basconlux” un apartament situat în mun. Chișinău, sect. Râșcani, cu o suprafață de 77 m.p.

Documentul postat pe pagina de Facebook de către Alexandr Slusari poate fi văzut mai jos.

Sursa: Faceook.com

 

Sursa: Faceook.com

Sursa: Faceook.com

Sursa: Faceook.com

Sursa: Faceook.com

Sursa: Faceook.com

Sursa: Faceook.com

 

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram