/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Premieră în Italia. A fost aprobată prima sinucidere asistată

missing
23 noiembrie 2021, ora 20:37

Un bărbat de 43 de ani a primit autorizația să se sinucidă asistat, în premieră, în Italia. Acesta este tetraplegic, după ce a suferit un accident rutier, iar coloana vertebrală i-a fost ruptă, scrie Realitatea.net.

Este primul caz de sinucidere asistată aprobat în peninsulă. Până în prezent, practica era pedepsită de lege cu între 5 și 12 ani de închisoare.

În 2019, Curtea Constituțională a introdus o excepție în legea italiană. Conform acesteia „pacienţi menţinuţi în viaţă prin tratament (…) şi atinşi de o patologie ireversibilă, o sursă a unei suferinţe fizice şi psihologice pe care le consideră de nesuportat, dar care sunt însă capabili să ia decizii libere şi conştiente” ar putea să beneficieze de sinucidere asistată.

Bărbatul de 43 de ani care a devenit primul din Italia căruia i se oferă această autorizație a fost șofer de TIR. În urmă cu 11 ani, el a suferit un accident în urma căruia i s-a rupt coloana vertebrală. Acesta este imobilizat la pat, fiind paralizat de la gât în jos.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram