/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Au lăsat comoditățile din America și au revenit acasă, unde și-au deschis o afacere. Povestea unei familii din Sărătenii Vechi

missing
23 noiembrie 2021, ora 20:49

Au lăsat viața îndestulată și toate comoditățile din America și au revenit acasă, în Moldova. Este povestea unei familii din Sărătenii Vechi, Telenești, care, după ce a trăit câțiva ani visul american, a luat toți banii adunați peste ocean și a revenit în satul de baștină, ca să-și mai încerce o dată norocul. Cei doi soți și-au pus la contribuție toată imaginația, timpul, energia și experiența acumulată peste hotare și au construit o zonă de odihnă de toată frumusețea, iar acum, se bucură de roadele muncii lor.

Ghenadie și Irina Ciobanu sunt căsătoriți de nouă ani. Timp de aproape șase ani, ei au călătorit prin toată lumea, dar cel mai mult s-au reținut în Statele Unite ale Americii. Într-un final, ei au decis să revină acasă, iar odată ajunși la baștină, folosind experiența adunată de-a lungul timpului, au inițiat și o afacere.

„Am plecat cu gândul de a ne întoarce și de a veni cu contribuția noastră aici și de a dezvolta mai departe și de a pune umărul la tot ce au făcut părinții și să dezvoltăm și noi cu ce putem activitatea de familie.”

Irina are studii în economie, iar după facultate, a activat pentru o perioadă în domeniu. Cunoștințele i-au prins bine și peste hotare și chiar avea toate șansele să râmână acolo. Dar, după ce s-a căsătorit cu Ghenadie, au decis că cel mai bine este, totuși, acasă.

„Am avut ocazia cu siguranță să rămânem, ca și mulți alți tineri, pentru că trebuie să recunosc, străinătatea, chiar dacă nu este casa ta, îți oferă probabil o comoditate mai mare, niște condiții mai bune de trai. Totuși, noi am decis să ne întoarcem, pentru că am dorit să facem diferență, să depunem un efort, să facem ceva semnificativ cu viața noastră și să dăm un exemplu poate altor tineri.”

Visul Irinei este ca oamenii care vor veni la pensiunea lor să fie plăcut surprinși, iar ei să fie la înălțimea așteptărilor lor. Doar așa capătă sens investiția deloc mică, pe care au făcut-o.

„Este un teritoriul destul de mare, care oferă posibilitatea tuturor membrilor să aibă o activitate interesantă, atât cei mari cât și cei mici, de la pescuit până la relaxare, să facă plimbări lungi prin livezile și viile noastre, să meargă cu bicicleta pe traseele noastre, să facă team biulding-uri cu colegii lor.”

Potrivit lui Ghenadie Ciobanu, afacerea este inspirată din ceea ce a văzut peste hotare, iar oaspeții care vor veni încoace vor avea posibilitatea să se cazeze, să facă conferințe și chiar sărbători cu peste 60 de persoane, cu bucate tradiționale și ecologice. Mai mult, din primăvară, vor avea și propriul brand de vin. Ghenadie și Irina spun că este o mare onoare și responsabilitate pentru ei să continue tradiția părinților lor.

„Activăm în jur de 10 ani cu pensiunea dată. Mai mult am activat în teritoriu în perioada caldă a anului: la foișoare, la bazin. De vreo trei ani deja încercăm să primim oaspeți la cazare.”

Pensiunea se află într-o zonă foarte pitorească, având și un teritoriu adiacent de peste 3 ha, pe moțiile satului Zahareuca din raionul Telenești, la aproximativ 60 de km de Chișinău. După ce au renovat-o în totalitate și au făcut noi investiții în proiectul lor, în primăvară, soții Ciobanu planifică redeschiderea oficială a pensiunii lor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram