/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Angajatorii din Moldova caută peste 11 mii de potențiali angajați. În ce domenii sunt cele mai multe posturi vacante

missing
24 noiembrie 2021, ora 10:38

Agenția  Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță despre 11 531 de locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Cele mai multe locuri vacante sunt înregistrate în Capitală – 5 452 și la Bălți – 1 228, iar cele mai puține anunțuri de angajare sunt la Drochia – doar 32.  

Aproape 2 000 din numărul total al locurilor vacante sunt pentru persoanele cu studii superioare și medii de specialitate, ceea ce constituie aproximativ 17% din numărul total de locuri vacante.

Cei mai căutați sunt specialiștii în domeniul sănătății – pentru ei sunt anunțate 436 de joburi disponibile. În instituțiile sanitare din țară se caută 176 de asistenți medicali, 82 de medici cu profil general, 79 de medici specialiști.  Următorii în topul căutării sunt inspectorii și ofițerii – 345, dintre care 127 de inspectori, 70 de ofițeri de sector, 69 de ofițeri de investigație. Mai este nevoie de ofițeri de urmărire penală, inspectori de poliție și polițiști.  În sectorul educației se caută 158 de profesori în diverse materii. În toată republica se caută 175 de specialiști în economie, 168 de ingineri și tehnicieni.

Cele mai multe locuri de muncă – 9 576 sau 83 % din numărul total al celor anunțate vacante, sunt pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați. În industria textilă și confecții se caută 2 051 de lucrători, 1 147 de operatori în teren sau la instalațiile tehnice, în domeniul vânzărilor – 1 120, transport și telecomunicații  – 1088.

Pentru întreprinderile industriale se caută lucrători calificați, în special sudori, lăcătuși, instalatori, montatori, asamblatori. Industria HoReCa  este în căutarea a 450 de angajați – bucătari, cofetari, ospătari. În sfera construcțiilor se anunță posturi vacante pentru 181 de potențiali angajați. Este nevoie și de 145 de lucrători calificați în agricultură, silvicultură, piscicultură.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram