social

Directorul „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar de îmbogățire ilicită

24 noiembrie 2021, ora 18:05
Distribuie:

Directorul „Termoelectrica”, Veaceslav Eni a fost recunoscut în calitate de bănuit și a fost audiat într-un dosar de îmbogățire ilicită. Potrivit Procuraturii Anticorupție, au fost acumulate probe că în perioada 2015 – noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate cu 3 849 796 lei.

„La fel, în perioada 2015-noiembrie 2021, bănuitul, personal și prin intermediul persoanelor terțe, a înregistrat în proprietate zece bunuri imobile și două mobile în valoare de circa 6 602 988 mln lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum și un automobil de marca Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 lei”, menționează Procuratura Anticorupție.

PA mai informează că desfășoară acțiuni procesuale și în alte procese penale ce vizează abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu comise de Eni și alte persoane responsabile din cadrul SA„Termoelectrica” în perioada 2019-2021.

Anterior, Cutia Neagră PLUS a scris despre averea lui Veaceslav Eni. Potrivit invetsugației, directorul Termoelectrica este unul dintre cei mai plătiți directori de întreprinderi de stat, cu un salariu lunar de circa 67 de mii de lei. Veaceslav Eni a dobândit în ultimii ani mai multe bunuri valoroase. Chiar la începutul anului curent și-a achiziționat o mașină nou-nouță de model  „Hyundai Tucson” pentru care a plătit peste jumătate de milion de lei. În 2020, și-a cumpărat un teren și o căsuță de 36 metri pătrați, iar un apartament de 84 metri pătrați l-a primit ca donație. În 2019, familia Eni a ajuns proprietara unui alt apartament de 62 metri pătrați, tot printr-un act de donație, iar pentru alte 4 bunuri imobiliare a obținut acte de recepție în același an. Costul imobilelor nu a fost indicat în declarația de avere. Și în 2017, familia Eni a primit donație un apartament de 95 metri pătrați, iar în 2014, Veaceslav Eni a cumpărat un apartament de 25 metri pătrați cu 35 de mii de euro.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram