/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Premieră istorică în Suedia! Magdalena Andersson este prima femeie aleasă în funcția de prim-ministru

missing
24 noiembrie 2021, ora 14:54

Premieră istorică în Suedia. Magdalena Andersson este prima femeie care urmează să ocupe funcția de prim-ministru al Suediei, după ce a obținut majoritatea  parlamentului de la Stockholm, scrie Digi24.ro.

După mai multe zile de negocieri, lidera social-democrată a reușit să obțină sprijinul unei majorități parlamentare, mai ales cu Partidul Stângii, care a cerut o creștere a pensiilor pentru a-și oferi votul.

Săptămâna trecută, Andersson a cerut mai mult timp pentru a obține sprijinul Partidului Stângii după ce negocierile intraseră în impas. În prezent ministra finanțelor, Andersson, urmează să îl înlocuiască pe Stefan Lofven la conducerea guvernului.

Conform constituției suedeze, un prim-ministru poate guverna atâta vreme cât o majoritate parlamentară simplă de 175 de membri susține guvernul.

Social-democrații au 100 de locuri în parlamentul din 349 existente, iar Verzii, partenerii lor de guvernare, au 16. Cu sprijinul Partidului de Centru și Partidului Stângii, Andersson a reușit să obțină majoritatea necesară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram