Premieră istorică în Suedia. Magdalena Andersson este prima femeie care urmează să ocupe funcția de prim-ministru al Suediei, după ce a obținut majoritatea  parlamentului de la Stockholm, scrie Digi24.ro.

După mai multe zile de negocieri, lidera social-democrată a reușit să obțină sprijinul unei majorități parlamentare, mai ales cu Partidul Stângii, care a cerut o creștere a pensiilor pentru a-și oferi votul.

Săptămâna trecută, Andersson a cerut mai mult timp pentru a obține sprijinul Partidului Stângii după ce negocierile intraseră în impas. În prezent ministra finanțelor, Andersson, urmează să îl înlocuiască pe Stefan Lofven la conducerea guvernului.

Conform constituției suedeze, un prim-ministru poate guverna atâta vreme cât o majoritate parlamentară simplă de 175 de membri susține guvernul.

Social-democrații au 100 de locuri în parlamentul din 349 existente, iar Verzii, partenerii lor de guvernare, au 16. Cu sprijinul Partidului de Centru și Partidului Stângii, Andersson a reușit să obțină majoritatea necesară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!