/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ SIS confirmă autenticitatea documentului publicat de către Slusari, care îi vizează pe Musteață și Cernat. „A fost remis Procuraturii”

missing
24 noiembrie 2021, ora 10:20

Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova confirmă autenticitatea documentului, făcut public ieri, 23 noiembrie de fostul deputat Alexandru Slusari, care îi vizează pe membrii CSM, Dorel Musteață și Nina Cernat.

„Confirmăm autenticitatea documentului. Acesta a fost remis către organele Procuraturii pentru verificările de rigoare”,  a declarat purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Informații și Securitate, Daniela Mînzatu, pentru tv8.md.

Documentul, despre care Slusari afirmă că ar fi fost trimis de SIS către procurorul general Alexandr Stoianoglo încă acum un an, constată că în procesul investigațiilor care l-au vizat pe membrul CSM a fost sesizat un caracter disproporțional al situației materiale reale, inclusiv a rudelor apropiate, în raport cu veniturile și bunurile declarate de către Dorel Musteață.

Solicitată de către TV8, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Genereale a refuzat să ofere detalii, motivând că informațiile solicitate conțin date cu caracter personal și nu pot fi divulgate. De cealaltă parte, nici reprezentanții SIS nu pot oferi mai multe detalii.

Proaspăt numit în calitate de magistrat la Curtea Supremă de Justiție, Dorel Musteață, susține că nu cunoaște despre veridicitatea unui astfel de document, însă din sursele neoficiale pe care le deține în spatele acestor informații ar sta Artur Gumeniuc, fost director adjunct al SIS și fostul consilier prezidențial al lui Igor Dodon, Nicolae Posturusu.

„Despre existența acestui document am aflat la fel ca și dumneavoastră din presă. Primul lucru pe care îl voi face este să depun o cerere la organele respective pentru a afla de unde au astfel de informații și dacă acest document este original sau nu. După cum puteți vedea, unele informații nici nu au fost verificate. Din sursele neoficiale, informația a fost solicitată de către Gumeniuc și Nicolae Posturusu”, a declarat pentru TV8, Dorel Musteață.

Potrivit documentului expediat de către SIS Procuraturii Generale, Dorel Musteață și soția, fiica și soacra sa ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 m2, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 m2 și 17 terenuri agricole. În nota care ar fi fost trimisă de SIS către PG, se menționează că Dorel Musteață în comun cu soția Rodica Bevziuc a achiziționat de la SRL „Basconlux” un apartament situat în mun. Chișinău, sect. Râșcani, cu o suprafață de 77 m.p.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram