/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

SIS menționează că nu au fost constatați indici de îmbogățire ilicită în privința magistratului Dorel Musteață 

missing
24 noiembrie 2021, ora 18:08

În privința lui Dorel Musteață, desemnat recent la Curtea Supremă de Justiție, nu au fost constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc. Cu o precizare în aceste sens vine Serviciul de Informații și Securitate după ce în spațiul public a fost distribuită o notă informativă SIS în care este vizat magistratul, transmite IPN.

Instituția precizează că, pe 28 ianuarie 2020, a remis cu titlu de informare în adresa Procuraturii Generale o scrisoare cu privire la magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat.

Luând în considerare solicitarea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului din luna octombrie a anului curent, precum și constatarea neinițierii de către Procuratura Generală a vreunei investigații pe marginea informațiilor furnizate în ianuarie 2020, SIS a realizat, în limita competențelor legale, un control suplimentar în privința judecătorului Dorel Musteață.

Astfel, a fost stabilit faptul că informația primară prezentată către organele Procuraturii, nu are caracter probatoriu și că nu au fost constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului vizat, datele respective fiind prezentate Comisiei parlamentare de profil.

Conducerea SIS a dispus un control al subdiviziunii specializate în vederea stabilirii cauzei și condițiilor care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise, precum și circumstanțele în care nota informativă a SIS din 28 ianuarie 2020 a fost diseminată unor terțe persoane.

Dorel Musteață, magistrat la Judecătoria Anenii Noi, este membru al Consiliului Superior al Magistraturii, în prezent fiind și președintele interimar al CSM. Recent, el a fost numit de Parlament la Curtea Supremă Justiție.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram