/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Soarta vilei prezidențiale de la Condrița, incertă. Edificiul necesită investiții

missing
24 noiembrie 2021, ora 21:01

Rămâne incertă soarta reședinței prezidențiale de la Condrița. Vila a rămas pustie, după ce, anterior, președinta Maia Sandu a refuzat să locuiască acolo. Acum câteva zile, șefa statului a declarat că edificiul necesită investiții, motiv pentru care, deocamdată, aceasta nu este folosită nici de oamenii de cultură, așa cum se preconiza inițial.

„Reședința prezidențială de la Condrița este în continuare păzită. La această căsuță de la intrare ne-a întâmpinat unul dintre ofițerii de pază. Acesta ne-a confirmat că accesul este restricționat în zonă, însă a refuzat să ne spună câte persoane au grijă de reședință.

Întrebat dacă președinta Maia Sandu a vizitat reședința de când este învestită în funcție, ofițerul de pază a strâns din umeri, zicând că el nu este în măsură să ne răspundă la această întrebare.

Recent, vila prezidențială de la Condrița a fost subiect de discuție și în cadrul unei conferințe de presă. Atunci, Maia Sandu a menționat că, pentru întreținerea reședinței se cheltuiesc în continuare bani, pentru ca aceasta să nu degradeze. Întrebată de jurnaliști ce se va întâmpla cu edificiul, președinta a menționat că acesta necesită investiții, pentru a pune în aplicare ideile de folosire a spațiului pentru proiectele culturale, așa cum se vorbea încă de anul trecut.

„Sistemul de canalizare trebuie schimbat, înainte să aducem oamenii de cultură care să folosească această clădire. Nu am considerat potrivit, acum, necesar să facem investiții, deoarece ne confruntăm cu creșterea prețurilor și este nevoie de miliarde de lei pentru a compensa cheltuielile cetățenilor pentru creșterea tarifelor la gaz.”

Mai mult, președinta Sandu a declarat că nu este o prioritate, în acest moment, să ceară de la bugetul de stat bani pentru a repara sistemele de încălzire, care s-a uzat. Asta deși bugetul președenției pentru anul 2022 a fost majorat cu două milioane de lei. Acum câteva zile, fostul deputat Vasile Năstase a criticat această majorare și modul în care sunt gestionați banii din bugetul Președinției.

„Eu sunt nemulțumit de gestionarea edificiilor care sunt în subordinea Guvernului, dar sunt gestionate de Președinție – Condrița, Holercani, sunt aceste două edificii de aici… Mie mi se pare că în aceste edificii ar trebui de făcut ordine…”

Fostul deputat a mai adăugat că nu are nimic împotriva banilor actualului președinte, dar, potrivit lui Năstase, și de această dată se judecă după duble standarte, iar bugetul Președenției se alocă tot în funcție de președintele ales și voința majorității parlamentare. Reamintim că, anterior, Maia Sandu a declarat că nu va locui în vila de la Condrița. Tot ea a precizat că va tăia costurile de întreținere a edificiilor administrate de Președinție și va căuta o altă utilizare pentru vila prezidențială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram