/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO VIDEO/ Premieră pentru fotbalul moldovenesc! Sheriff Tiraspol s-a calificat în primăvara Europa League

missing
25 noiembrie 2021, ora 09:11

Sheriff a fost învinsă miercuri seara, 24 noiembrie, de Real Madrid cu scorul de 0-3 în cel de-al cincilea meci din cadrul grupelor Champions League. În pofida acestui rezultat, tiraspolenii s-au calificat, în premieră, în primăvara europeană (runda eliminatorie a Ligii Europei), ajutați și de rezultatul partidei Inter Milano – Shakhtar Donețk (2-0).

Astfel, cu șase puncte acumulate după primele cinci meciuri, campioana Moldovei nu mai poate fi ajunsă de ultima clasată a grupei, Shakhtar Donețk, care are un singur punct după cinci partide jucate.

Sursa: Captură de ecran/livescore.com

Meciul de aseară de la Tiraspol a fost controlat de echipa spaniolă, care a punctat prin reușitele lui David Alaba (30), Toni Kroos (45+1) și Karim Benzema (55).

Golul lui David Alaba din lovitură liberă:

Potrivit FMF, în runda eliminatorie a Ligii Europei vor juca 16 echipe, dintre care opt vin din grupele Ligii Camponilor și alte opt din grupele Ligii Europei (locul 2). Tragerea la sorţi va avea loc pe 13 decembrie la Nyon, iar meciurile se vor juca pe 17 și 24 februarie 2022.

Cea mai bună performanță a tiraspolenilor într-o competiție inter-cluburi europeană a fost în această ediție (2021-2022), atunci când, Sheriff s-a calificat în faza grupelor Ligii Campionilor, trecând de Teuta (Albania), Alashkert (Armenia), Steaua Roșie Belgrad (Serbia) și Dinamo Zagreb (Croația) în etapele preliminare. Anterior, Sheriff s-a calificat de patru ori în faza grupelor Ligii Europei (edițiile 2009-10, 2010-11, 2013-14 și 2017-18).

Campioana Republicii Moldova va disputa ultimul meci din cadrul grupelor Champions League în deplasare, împotriva ultimei clasate, Shakhtar Donețk, în data de 7 decembrie.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram