/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Protest în PMAN. Transportatorii ies în stradă să ceară majorarea tarifelor pentru călătorii

25 noiembrie 2021, ora 10:04

Transportatorii auto anunță că vor ieși, astăzi, la un protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Anunțul a fost făcut de către președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa.

„Motivul organizării protestului reprezintă dezacordul transportatorilor cu politica tarifară aplicată de MIDR la serviciile de transport rutier și protejarea schemelor corupționale”, a menționat Alexa.

Organizatorii au mai anunțat că la protest vor participa circa 100 de transportatori auto. În contextul pandemiei COVID-19, majoritatea șoferilor vor rămâne în mijloacele lor de transport.

Nemulțumirile  operatorilor de transport sunt orientate împotriva  Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), care  a respins „fără nicio justificare” solicitarea restituirii accizelor la combustibil pentru transportatori. Operatorii de transport au subliniat că schimbările care au avut loc în structura cheltuielilor serviciului de transport, în mod inevitabil, vor genera majorarea tarifului pentru transportarea călătorilor.

Într-o adresare anterioară, transportatorii au acuzat MIDR că ar favoriza și încuraja scheme și ilegalități în domeniu.

„Transportatorii sunt îngrijorați de inacțiunile și acțiunile ministerului ce favorizează ilegalitățile comise de gruparea Șor-Andronachi-Vîlcu, care stau în spatele gărilor auto și încasează nejustificat 10 la sută din încasările obținute de la pasageri”, se menționa în comunicatul emis de APOTA.

La rândul său, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Sânu a declarat că este dispus să asculte argumentele operatorilor de transport, însă, nu va accepta nicio majorare până nu vor fi prezentate calcule clare și justificate pentru stabilirea tarifelor. Potrivit lui Sânu, transportatorii ar solicita dublarea tarifelor de călătorie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram