Transportatorii auto anunță că vor ieși, astăzi, la un protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Anunțul a fost făcut de către președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa.

„Motivul organizării protestului reprezintă dezacordul transportatorilor cu politica tarifară aplicată de MIDR la serviciile de transport rutier și protejarea schemelor corupționale”, a menționat Alexa.

Organizatorii au mai anunțat că la protest vor participa circa 100 de transportatori auto. În contextul pandemiei COVID-19, majoritatea șoferilor vor rămâne în mijloacele lor de transport.

Nemulțumirile  operatorilor de transport sunt orientate împotriva  Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), care  a respins „fără nicio justificare” solicitarea restituirii accizelor la combustibil pentru transportatori. Operatorii de transport au subliniat că schimbările care au avut loc în structura cheltuielilor serviciului de transport, în mod inevitabil, vor genera majorarea tarifului pentru transportarea călătorilor.

Într-o adresare anterioară, transportatorii au acuzat MIDR că ar favoriza și încuraja scheme și ilegalități în domeniu.

„Transportatorii sunt îngrijorați de inacțiunile și acțiunile ministerului ce favorizează ilegalitățile comise de gruparea Șor-Andronachi-Vîlcu, care stau în spatele gărilor auto și încasează nejustificat 10 la sută din încasările obținute de la pasageri”, se menționa în comunicatul emis de APOTA.

La rândul său, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Sânu a declarat că este dispus să asculte argumentele operatorilor de transport, însă, nu va accepta nicio majorare până nu vor fi prezentate calcule clare și justificate pentru stabilirea tarifelor. Potrivit lui Sânu, transportatorii ar solicita dublarea tarifelor de călătorie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!