/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ultima Oră! Urmărirea penală pe dosarul „7 aprilie” a fost reluată

missing
25 noiembrie 2021, ora 13:37

Urmărirea penală pe dosarul „7 aprilie” a fost reluată. Potrivit Procuraturii Generale, decizia a fost luată în urma verificării unor informații relatate de către cetățeanul Boris Sprâncean în cadrul unei emisiuni televizate și ulterior depunerii unei sesizări la acest subiect de către deputatul Lilian Carp. 

Dosarul urmează a fi instrumentat de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În continuare, urmează ca procurorii PCCOCS să întreprindă acțiunile procesual-penale necesare investigării inclusiv a versiunii înaintate de către participantul la emisiune, potrivit căruia, anumite persoane pregătite aveau rolul de deturnare a evenimentelor, prin folosirea armelor de foc.

Investigațiile vor fi efectuate inclusiv prin prisma infracțiunilor de uzurpare a puterii de stat, dezordinilor în masă și imperativului securității naționale. În acest sens, procurorii vor valorifica și cooperarea cu alte instituții ale statului.

Procuratura urmează să informeze societatea despre desfășurarea investigațiilor, cu respectarea prevederilor legale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram