Deputații din Parlamentul de la Chișinău au demonstrat de-a lungul timpului tot felul de „aptitudini”. Mulți dintre ei s-au dat umoriști în nenumărate rânduri, alții au înjurat, iar mai nou, aleșii poporului s-au dovedit a fi „maeștri” în ale proverbelor. 

La ședința de astăzi a Parlamentului, de exemplu, pentru a-și demonstra punctul de vedere, un legislator și un ministru au apelat la…proverbe.

„Există un clasic care spunea că într-o țară, drumurile și „duraki” sunt cele mai mari probleme. Păi, în Rep. Moldova, eu tot mă conving tot mai des că populismul și coloana a cincea devin cele mai mari probleme, a spus ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, după ce deputatul BCS, Petru Burduja i-a cerut explicații legate de rata inflației prevăzută în proiectul legii bugetului pentru 2022.

Mai târziu, și Corneliu Furculiță de la BCS a dat-o pe proverbe.

„Nu înțeleg de ce vă jeluiți că ați moștenit probleme, aș vrea să văd mai mult entuziasm în ochii dvs, fiindcă aveți un mandat deplin…MUSCA Dacă astăzi se vorbește în permanență în proverbe, o să aduc și eu unul: „Dansatorului prost mereu îi încurcă ceva”, a spus Furculiță după ce Budianschi a precizat că actualul Guvern a moștenit o situație deloc bună în toate instituțiile de stat.

Aici a intervenit și spicherul Igor Grosu.

„Asta pentru stenogramă a fost, țin neapărat să intre în stenogramă cât un proverb la fiecare ședință, așa că nu reacționat”, a fost reacția președintelui Parlamentului.

 

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!