/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Votat în lectură finală! Cetățenii vor beneficia de compensații pentru consumul gazului natural și a energiei termice

25 noiembrie 2021, ora 21:39

Consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și a energie termică, ca rezultat al majorării tarifelor pentru aceste utilități. Proiectul privind compensarea cheltuielilor pentru perioada rece a anului, a fost adoptat cu unanimitate de voturi de Legislativ în lectură finală, astăzi, 25 noiembrie.

Prin actul adoptat, se propune compensarea, în proporție de 67%, pentru primii 50m3 de gaz natural consumați, iar pentru următorii 100 m3 compensarea cu 50%  din cuantumul diferenței dintre prețul din luna de facturare și prețul din luna octombrie 2021.

De asemenea, se propune compensarea diferenței, în mărime de 67 la sută, pentru prima gigacalorie consumată.

Totodată, de aceste compensații vor beneficia și cetățenii care se alimentează cu energie termică produsă de cazangeria blocului de locuit.

Astfel, compensația maximă, oferită pentru  consumul de gaz natural, va constitui 540 lei, iar compensația pentru prima gigacalorie consumată va constitui 450 lei.

Tariful pentru consumul de gaz natural pentru luna octombrie 2021 constituie 4,64 lei pentru un m3, pentru luna noiembrie tariful aprobat este de 11,08 lei. Diferența în urma majorării tarifului constituie 6,44 lei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram