/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Maia Sandu a semnat decretul privind numirea lui Sergiu Daguța și Boris Talpă în funcția de judecător la CA Chișinău

26 noiembrie 2021, ora 13:57

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul privind numirea lui Sergiu Daguța și Boris Talpă în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău.

Sergiu Daguța a fost numit în 2002 în funcția de judecător la Judecătoria Ciocana, municipiul Chișinău, iar peste cinci este numit în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă. Prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din septembrie 2016, Daguța a fost numit, prin transfer, în funcția de judecător la instanța nou creată, Judecătoria Chișinău, iar în 11 decembrie 2018, Sergiu Daguţa a fost desemnat judecător specializat în materie de drept civil la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Propunerea pentru funcția de magistrat la CA Chișinău, a fost înaintată președintei R. Moldova de Consiliului Superior al Magistraturii.

Boris Talpă activează de mai mulți în sistemul judecătoresc. În 2012 el a fost promovat în funcția de președinte al Judecătoriei Dubăsari, iar după doi ani este numit în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii l-a detașat în 2014 de la Judecătoria Dubăsari, pentru exercitarea funcţiei de director al Centrului Informații Juridice în cadrul Institutului Național al Justiției. În 2018, termenul a fost prelungit cu 18 luni. Propunerea pentru funcția de magistrat la CA Chișinău, a fost înaintată președintei R. Moldova de către Consiliului Superior al Magistraturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram