/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Ping-pong de acuzații între ex-deputatul Platformei DA, Dinu Plângău și proaspătul judecător la CSJ, Dorel Musteață. Dezvăluirile au curs gârlă în mediul on line

missing
26 noiembrie 2021, ora 19:46

După ce fostul deputat al Platformei DA, Dinu Plângău  a scris, în repetate rânduri, despre incompatibilitatea lui Dorel Musteață cu sistemul de drept din Moldova, acuzându-l de mai multe ilegalități, ultimul i-a răspuns cu aceeași monedă. 

„Josnicie la superlativ”, așa a  reacționat Dinu Plângău într-o postare pe Facebook, referindu-se la acuzațiile lui Mustață în adresa tatălui său decedat de câteva luni și fratelui său – procuror în capitală.

Fostul deputat menționează că acuzațiile lui Musteață nu sunt altceva decât intimidare. Asta după ce, anterior, a  mai fost atenționat să tacă.

”Cu câteva zile în urmă, am fost atenționat că băieții de la MAI, alături de unii judecători asupra cărora planează suspiciuni de corupție, vor să mă reducă la tăcere, pe mine și pe colegii din Platforma DA, care au publicat niște documente despre corupția din sistem”, a scris Plângău pe pagina sa de socializare.

Cât privește acuzațiile aruncate în tatăl său, Plângău le califică deplasate. „Musteață, cel care va reforma justiția moldovenească, declară că tatăl meu, pensionar din 2011, care a decedat anul acesta, ar fi pierdut un dosar la CEDO. Acest lucru denotă nu doar problemele de integritate pe care le are Musteață, ci și lipsa cunoștințelor elementare. Un inspector de la CCEC (nu polițist la Edineț, cum se impută) colectează probe despre corupție, le transmite procurorilor, iar aceștia – judecătorilor care trebuie să judece dacă sunt suficiente probe pentru ca o persoană să fie condamnată sau nu. Domnule „reformator”, la ce bun mai sunt trei instanțe – fond, apel și supremă – dacă vina pentru pierderea unui proces o plasați pe un inspector, și nu pe un judecător?”, a scris Dinu Plângău.

În acest fel, fostul deputat DA i-a răspuns Magistratului Musteață, care pune pe seama tatălui său un dosar pierdut de Republica Moldova la CEDO, încă în 2014.

Cât îl privește pe fratele său procuror, Plângău afirmă acesta „are un apartament și un mercedes din 88, care a aparținut tatălui decedat. Eu nu am nicio tangență cu activitatea lui, la fel cum nici el nu trebuie să răspundă pentru activitatea mea politică”, a scris Dinu Plângău în replică lui Musteață, care declarase mai devreme că fratele procuror al fostului deputat a fost promovat în capitală nu tocmai în cele mai oneste condiții.

Fostul deputat al Platformei DA spune că urmează să discute cu mai mulți reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova despre „forme de presiuni din partea reprezentanților puterii judiciare.

Precizăm că scandalul a luat amploare după ce fostul deputat, Alexandr Slusari a declarat că magistratul Dorel Mustață ar fi cumpărat, în 2017, două apartamente în capitală cu doar 40 de mii de lei. Aceste imobile nu au fost incluse în declarația de avere. Totodată, Mustață, împreună cu fiica, soția și soacra sa ar avea în proprietate patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, patru încăperi ne locative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit  și 17 terenuri agricole.

De asemenea, Dorel Mustață a fost acuzat, în repetate rânduri, de către membrii Platformei DA că ar face parte din „mașinăria” fostul regim oligarhic.

Dorel Musteață a fost desemnat în funcția de judecător la CSJ cu votul a 52 de deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram