/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un copil a ajuns la spital după ce s-a electrocutat, la Peresecina. S-a ales cu arsuri la ambele mâini

missing
26 noiembrie 2021, ora 17:36

Un minor a ajuns la spital, cu arsuri la ambele mâini după ce ar fi intrat într-un post de transformare, de unde ar fi vrut să sustragă un echipament electric aflat sub tensiune. Incidentul a avut loc în data de 17 noiembrie, la Postul de Transformare 522 (PT), amplasat într-o construcție cu două nivele, situat pe teritoriul Liceului Teoretic „Alexandru Donici” din Peresecina, raionul Orhei.

Potrivit întreprinderii Premier Energy, totul s-a întâmplat în timpul unei pauze dintre lecții, în jurul orei 11:00. Băiatul de 11 ani a fost văzut de alți copii în timp ce alerga împreună cu fratele său mai mare spre clădirea cu două etaje a postului de transformare.

Aceștia le-ar fi spus colegilor că vor intra la Postul de Transformare pentru a arunca ceva de acolo. Ajunși la etajul doi, victima a ignorat semnele de avertizare amplasate pe ușa de acces, a forțat lacătul și a pătruns în interior.

„Peste câteva clipe, copiii din apropiere au auzit o bubuitură, urmată de țipetele minorului. Comisia de investigare a cazului a stabilit, că în timpul aflării în interiorul instalației electrice, minorul a încercat să scoată o siguranță fuzibilă care se afla sub tensiune, fiind electrocutat în acest timp”, se arată în nota informativă emisă.

Fratele acestuia a urcat imediat pe scară, a deschis ușa și i-a cerut băiatului să iasă de acolo.

Astfel, mâinile copilului erau roșii, având arsuri, iar mâneca dreaptă a cămășii era arsă. El a fost dus imediat la punctul medical al școlii de unde s-a solicitat intervenția serviciului medical de urgență. Ulterior, minorul a fost internat în spital pentru investigații medicale şi tratament.

Din fericire, starea de sănătate a acestuia este sub control.

Reprezentanții Premier Energy spun că „accidentul s-a produs în circumstanțele încălcării grave a mai multor reguli minime de securitate în raport cu instalațiile electrice, inclusiv a ignorării semnelor de avertizare, a pătrunderii neautorizate în interiorul instalației electrice, a lipsei cunoștințelor despre consecințele curentului electric asupra persoanelor, a neconștientizării pericolului de electrocutare și a apropierii accidentalului la o distanță inadmisibilă de părțile sub tensiune ale instalației de distribuție”.

Astfel, întreprinderea solicită populației să respecte strict normele de securitate în zona de protecție a instalațiilor electrice unde sunt interzise orice intervenții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram