/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Fostul viceministru de Interne, Ion Țurcan, despre învinuirile de îmbogățire ilicită. „Un absurd complet”

26 noiembrie 2021, ora 16:35

Fostul viceministru de Interne, Ion Țurcan, adus astăzi în fața magistraților, în vederea prelungirii măsurii de arest, califică acuzațiile de îmbogățire ilicită, care i se aduc, drept „un absurd complet”. Generalul susține că locuința de la malul Nistrului ar fi fost scoasă la vânzare pe un site de anunțuri cu 320 de mii de euro, adică la un preț de 55 de ori mai mare decât valoarea acesteia, indicată în actele prezentate la Autoritatea Națională de Integritate, fără voia sa.

„Persoana care a plasat anunțul pe 999 a făcut-o fără permisiunea mea, a pus cifrele celea, a făcut sondaj cât costă casele în oraș. Dar acolo e Criuleni, nu poate să coste milioane de lei”, a declarat Țurcan jurnaliștilor.

Ion Țurcan a mai spus că imobilul, în care ar fi locuit timp de 16 și care ar fi o donație de la tată, ar fi fost vândut cu două milioane de lei.

„Îndată, peste ceva timp, mi-am luat apartament în Chișinău”, a explicat fostul viceministru de la MAI.

Generalul a mai spus că nu își recunoaște nicio vină, pentru că nu are niciuna.

În aprilie curent, ZdG a scris că generalul Ion Țurcan, care timp de 10 luni a deținut funcția de președinte al raionului Criuleni din partea PDM, și-a scos în vânzare casa de lux, situată pe malul Nistrului. Acesta era gata să dea locuința la schimb cu un apartament, materiale de construcție și chiar cu o mașină. Proprietar al imobilului însă se prezintă un bărbat pe nume Alexandru, care pe site-ul de anunțuri, prin intermediul căruia Țurcan încearcă să își vândă imobilul, are publicate anunțuri doar cu privire la automobile.

Deși în declarațiile de avere și interese personale scria că locuința a fost obținută printr-un act de donație și că valoarea acesteia este de 125 de mii de lei, pe site-ul de anunțuri prețul cerut era de 320 de mii de euro, echivalentul a peste 6,8 milioane de lei sau de 55 de ori mai mult decât acesta indică în actele prezentate Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Inspectorul de integritate a mai stabilit pentru anul 2019 că fostul viceministru nu a putut justifica suma de aproximativ 390 de mii de lei, ca urmare a examinării tuturor veniturilor și cheltuielilor acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram