/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ O țeavă de gaz s-a spart în timpul unor săpături la Ciocana. Peste 1500 de consumatori, deconectați de la rețea

missing
26 noiembrie 2021, ora 22:00

O țeavă de gaz a fost spartă, în timpul unor săpături, care se efectuau în sectorul Ciocana al capitalei. Imediat, la fața locului s-au deplasat salvatorii, pompierii și angajații de la ChișinăuGaz. Defecțiunea nu a fost unul periculoasă și nimeni nu a avut de suferit. Totuși, timp de câteva ore, cât s-a lucrat pentru a remedia situația, peste 1500 de consumatori casnici și noncasnici din zonă au fost deconectați de la rețeaua de livrare a gazelor naturale.

În această dimineață, în timpul excavării solului, una dintre autospeciale a dat de o conductă de gaz subterană și, din neatenție, a sparto. Pentru a preveni un eventual pericol, imediat a fost solictată poliția și ambulanța. Odată ajunși la fața locului, am suprins mai mulți muncitori, dar și un excavator, care făcea săpături.

„Muncitorii de la Chișinău-Gaz au încercuit zona cu o panglică. Am vrut să discutăm cu ei despre lucrările pe care le fac, dar nimeni nu a vrut să ne ofere un interviu.”

La fața locului a fost prezent și un echipaj de salvatori și pompieri de la Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care au asigurat paza antiincendiară.

„ La fața locului, au ajuns și reprezentanții serviciilor de gaze, care urmau să remedieze situația. În urma incidentului, nimeni nu a avut de suferit.”

După cele întâmplate, într-un comunicat de presă, compania ChișinăuGaz a scris că munictorii intervin pentru a remedia situația. Mai mult, aceștia au ținut să amintească despre faptul că, fără permisiunea specialiștilor, sunt interzise orice lucrări în limitele zonei de protecție a gazoductelor. Tot aici, intră și demolarea sau reconstruția edificiilor, dar și deplasarea sau distrugerea marcajelor de identificare a rețelelor de gaze.

– să se construiască orice obiecte și să se efectueze lucrări în limitele zonei de protecție a gazoductelor;

– demolarea sau reconstruirea edificiilor cu rețele de distribuție gaze, instalate pe ele;

– deplasarea sau distrugerea marcajelor de identificare a rețelelor de gaze.

Potrivit responsabililor, astfel de acțiuni prevăd atragerea la răspunderea administrativă, inclusiv cu achitarea despăgubirilor materiale. Ca urmare a celor întâmplate azi, au fost deconectați, pentru câteva ore, de la rețeaua de la livrare a gazelor naturale peste 1500 de consumatorii casnici și non-casnici din sectorul Ciocana. Alte circumstanțe urmează a fi stabilite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram