/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Cetățeni moldoveni, arestați în Austria. Ei sunt suspectați de trafic ilegal de migranți și se află în custodia poliției austriece

missing
27 noiembrie 2021, ora 17:41

Autoritățile austriece au anunțat, sâmbătă, că au arestat 15 persoane suspectate de introducerea ilegală a migranților în țară, anunță Euronews. Este vorba despre 15 suspecți, care sunt cetățeni ai Moldovei, Ucrainei și Uzbekistanului.

Bănuiții au fost arestați în cadrul controalelor vehiculelor  suspecte, precum și în urma controalelor  la un hotel din Viena, a anunţat poliţia locală. Se mai menționează că toți bănuiți au încercat să fugă atunci  când au fost somați să oprească.

Poliția austriacă comunică că a deschis, încă luna trecută, o anchetă asupra grupului care a introdus ilegal migranți de la granița sârbo-ungară, prin Slovacia și Republica Cehă, până la  granița de nord-est a Austriei.  Este vorba despre mai mulți cetățeni  sirieni, libanezi și egipteni. Migranții fost lăsați la nord de Viena.

În urma verificărilor, au fost confiscate 14 vehicule care au fost folosite pentru transportarea migranților. Se presupune că suspecții au transportat peste 700 de persoane la un cost total de peste 2,5 milioane de euro.

Migranților li se solicita o taxă de  4.000-5.000 de euro de persoană pentru a ajunge în Europa, după care urmau să plece în Germania  fie cu trenul, fie prin alte mijloace.

Suspecții se află acum în custodia poliției austriece.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram