/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

"Gazovaia ataka": Cum ar fi pornit Rusia un atac asupra R. Moldova prin intermediul Gazprom și Moldovagaz. Implicarea lui Chicu și rolul lui Spinu. Alexandru Slusari vine cu noi dezvăluiri

missing
27 noiembrie 2021, ora 13:19

Fostul deputat DA, Alexandru Slusari, vine cu noi dezvăluiri în mediul online. Slusari susține că a intrat în posesia unui document, care denotă că la finalul mandatului Guvernului Chicu, se propune semnarea unui acord între Gazprom și Guvernul RM privind reglementarea problemelor în domeniul gazelor naturale.

„Ieri am făcut rost de acest document și mă miră faptul că nici guvernare actuală nu a informat societate despre existența acestuia”, scrie Slusari.

Fostul deputat a mai publicat și o scrisoarea de însoțire a acordului respectiv, în care „se menționează că reprezentanți ai Republicii Moldova au fost  de acord că este nevoie de fixat datoriile Republicii Moldova față de Gazprom”.

„În primul rând, concernul rus insistă pe recunoașterea datoriei Transnistriei. În continuare se propune rezolvarea problemei datoriilor față de Moldova Gaz ale întreprinderilor energetice cu capital preponderent public în sumă de 197,7 milioane de dolari. În primul rând este vorba, desigur, de Termoelectrica. Urmează lucrul cel mai interesant. Partea rusă insistă că aceste datorii nu pot fi achitate de companiile energetice moldovenești și solicită ca Guvernul Moldovei să garanteze plata acestor datorii până la 31 decembrie 2023”, scrie Slusari în noua sa postare pe Facebook.

În acest context, Slusari vine cu acuzații în adresa actualului ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu și exprimă dubii în legătură cu achitarea celor 1,3 miliarde de lei către „Gazprom”.

„Constat cu mare regret că Igor Dodon are în raport cu Gazprom un succesor bun cu numele Andrei Spânu. Anume ministrul actual al Infrastructurii face primul PAS întru realizarea acelui acord nesemnat cu concernul rus și impune Guvernul RM să achite peste 1,3 mlrd. lei – bani publici – pentru datoria ÎS Termoelectrică. Exact precum a cerut partea rusă în proiectul acordului. Лиха беда начало, товарищ Спыну! Interesant ce urmează!”, scrie Slusari în postarea sa.

„Această postare este una manipulatoare. Noi am respins toate aceste documente semnate și discutate de fostul guvern”, a menționat Spânu la solicitarea TV8.

La rândul său fostul premier, Ion Chicu, vizat și el în postarea lui Slusari a refuzat să facă comentarii. ”Nu comentez aberațiile cretinilor politici”, a ținut să menționeze Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram