/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Sandu, mesaj pentru diasporă: „Vă așteptăm acasă. Moldova are nevoie de voi, părinții și copiii voștri vă simt lipsa”

missing
27 noiembrie 2021, ora 15:47

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu îndeamnă diaspora să revină la baștină. „Vă așteptăm acasă. Moldova are nevoie de voi, părinții și copiii voștri vă simt lipsa”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Șefa statului se adresează tuturor moldovenilor care se gândesc să revină acasă pentru a-și clădi viitorul.  Maia Sandu a lansat acest mesaj după ce a discutat cu mai mulți antreprenori care, după mai mulți ani de străinătate, au revenit acasă și au deschis afaceri în Moldova. „Au reușit datorită investițiilor proprii, la care s-a adăugat ajutorul Programului PARE 1+1, sprijinit de stat. Oameni muncitori și dedicați, ei produc miere și cultivă struguri, fac biscuiți sau oferă servicii medicale, iar astfel creează locuri de muncă și dezvoltă comunitățile în care trăiesc. Lucrează onest, respectă legea și evită plățile informale”, a scris Maia Sandu.

Oamenii s-au plâns că se confruntă cu probleme în relația cu statul, cu unele instituții publice care nu înțeleg rolul sectorului privat. La rândul său, șefa statului a promis că actuala guvernare va depune eforturi pentru a  schimba din temelie practicile care împiedică oamenii să-și dezvoltate afacerile în mod onest.

„Noi vom munci pentru a crea un mediu de afaceri prietenos cu businessul pentru toată lumea – și cei de acasă, și cei care se gândesc să revină la baștină. Vom extinde programele de sprijin pentru afacerile mici și mijlocii. Doar așa vom crește economia. Antreprenorii cu care am discutat au demonstrat că acest lucru este posibil, dar statul trebuie să le vină în ajutor”, a concluzionat Maia Sandu.

Postarea a stârnit sute de reacții din partea internauților. Mulți au venit cu laude în adresa președintelui și actualei guvernări, dar nu au lipsit nici criticile:

„Iată cu asta trebuia să începeți, în primul rând reforma justiției și în al doilea  rând dezvoltarea afacerilor. Și doar după asta să măriți salariile  parlamentarilor”.

„Ceva nu se leagă. Stau merele pe câmp și se strică, dar voi povestiți de istorii de succes”.

„Ajutați-i și pe acei, care nu au fost in străinătate…”

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram