externe

Noi restricții în Grecia. Credincioșii, obligaţi să prezinte un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbe

28 noiembrie 2021, ora 17:14
Distribuie:

Grecia a introdus noi restricții care îi obligă pe credincioși să prezinte teste COVID-19 negative pentru a participa la slujbele în biserici, după creșterea numărului de infecții din ultimele săptămâni, scrie reuters.

Conform noilor reguli anunțate pe 18 noiembrie, persoanelor nevaccinate li se interzice accesul în spații interioare, inclusiv restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ la coronavirus.

În cazul bisericilor, duminică a fost prima zi în care cei care merg la slujbe trebuie să prezinte un test negativ.

„Măsura este pentru a ne proteja pe noi înșine și pe oameni. S-ar putea să fie puțin dificil, dar vom persista. Suntem obligați să respectăm totul”, a spus părintele Christos, preot la o biserică din orașul Pireu.

Potrivit sursei citate, unii credincioși au declarat că la slujba de duminică s-au prezentat mai puțini oameni decât de obicei.

Grecia a înregistrat o creștere a infecțiilor luna aceasta, cazurile zilnice atingând recorduri. Până sâmbătă, 27 noiembrie, țara înregistrase 920.683 de infecții și 17.861 de decese asociate infecției COVID-19 de la începutul pandemiei.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram