/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

Amenzi de 12 mii de lei emise pentru funcționarii publici, care nu și-au declarat averile sau au făcut-o cu întârziere

missing
29 noiembrie 2021, ora 14:24

Inspectorii de integritate au aplicat amenzi de circa 12 mii de lei pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Astfel, s-au ales cu câte o amendă doi consilieri – unul din localitatea Tomai, UTA Găgăuzia și altul  din Lăpușna, raionul Hâncești. A fost amendat și un funcționar public din cadrul Direcției educației, tineret și sport din Chișinău, precum și alți trei funcționari publici cu statut special ai Inspectoratului de Poliție Fălești.

De asemenea, un fost judecător al Judecătoriei Căușeni s-a ales cu un act de constatare în care s-a identificat o diferență vădită între bunurile dobândite și veniturile obținute pentru anul 2013. Suma diferenței depistate a fost de peste 89 de mii de lei. Iar în cazul unui director de întreprindere subordonate Agenției Moldsilva, s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese.

Pe parcursul săptămânii trecute, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat 14 verificări. În două cazuri este vizat un primar al unei suburbii din capitală și unei localități din raionul Telenești.

Pentru posibile conflicte de interese este verificat un fost director al unei întreprinderi municipale din Bălți, un fost funcționar din cadrul Aparatului președintelui raionului Soroca și un director de grădiniță din raionul Căușeni.

Alți nouă funcționari din cadrul direcțiilor teritoriale ale ANSA din raioanele Cantemir, Sângerei, Edineț, Fălești, Rezina, Cahul, Anenii Noi și Florești sunt verificați pentru posibile incompatibilități de funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram