/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Decizie judecătorească! 25 de specii de păsări nu mai pot fi vânate în România

missing
29 noiembrie 2021, ora 17:53

25 de specii de păsări nu mai pot fi vânate în România în urma unei decizii a judecătorilor Curții de Apel București. Ei au admis o cerere făcută în acest sens de o asociație pentru protecția naturii, demers susținut și de alte organizații, transmite Digi24.ro.

Ca urmarea deciziei instanţei, nu mai poate fi vânată niciuna dintre speciile la care se face referire, respectiv: cioară grivă, cioară de semănătură, ciocârlie de câmp, cocoşar, coţofană, gaiţă, găinuşă de baltă, gâscă de vară, gârliţă mare, graur, guguştiuc, ieruncă, lişiţă, porumbel gulerat, porumbel de scorbură, prepeliţă, raţă mare, raţă mică, raţă moţată, raţă sunătoare, sitar de pădure, stăncuţă, sturz de vâsc, sturz cântător şi turturică.

Astfel, Curtea de Apel Târgu Mureş a decis suspendarea pentru sezonul 2021 – 2022 a cotelor de vânătoare pentru cele 25 de specii de păsări.

Decizia, care vine după o acţiune în instanţă deschisă de Asociaţia OTUS, nu este definitivă, dar este executorie şi se aplică de la momentul pronunţării, respectiv din data de 26 noiembrie 2021. Demersul asociaţiei a fost susţinut de Federaţia Coaliţia Natura 2000 şi Asociaţia Declic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram