/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Încă un medic a fost răpus de COVID - 19. O doctoriță de la Asociația medicilor de familie Buiucani s-a stins în urma complicațiilor

missing
29 noiembrie 2021, ora 12:04

Un nou deces provocat de COVID-19 în rândul medicilor. Duminică, în urma complicațiilor, s-a stins o doctoriță de la Asociația medicilor de familie Buiucani.

Despre decesul medicului au scris colegii ei pe o rețea de socializare.

„Adio,  dragă Ala Gratii … Astăzi a încetat să bată inima colegei noastre, Ala Gratii. De acum încolo nu o vom mai caută la telefon sau acasă, ci doar în inimile noastre – singurul loc de unde nu va mai pleca niciodată. A fost o colegă bună și un medic excepțional. Ne va lipsi enorm. Condoleanțe familiei”, scrie în mesajul instituției.

Ala Gratii a activat în calitate de medic de familie în cadrul AMT Buiucani, mai mult de 30 de ani.

De la debutul pandemiei, aproape 120 de angajați în sfera sănătate au fost răpuși de virus.  După lansarea campaniei de vaccinare, rata de îmbolnăvire în rândul medicilor s-a redus considerabil. Recent, însă, specialiștii au avertizat că infecția ar putea reapărea în rândul cadrelor medicale, deoarece a trecut mai mult de șase luni de la administrarea vaccinului.

Începând cu data de 29 noiembrie, adică de astăzi, în Moldova va fi administrată doza  booster de vaccin împotriva COVID-19. Persoanele eligibile pentru administrarea dozei booster sunt angajații din instituțiile medico-sanitare, personalul și beneficiarii din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele cu vârsta 18-60 de ani, care prezintă comorbidități și un risc sporit de a dezvolta forme grave și de deces, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, lucrătorii din domeniul de educație, personalul din cadrul serviciilor sociale.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate 1 614 235 de doze de vaccin și doar  931 474 de cetățeni au fost imunizate conform schemei complete.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram