social

Ministra de Interne spune că SPIA, până nu demult, activa în dezinteresul sistemului: „Acționa la comandă”

29 noiembrie 2021, ora 21:26
Distribuie:

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a spus că, până nu demult, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI nu activa în interesul sistemului, dar mai degrabă acționa la comandă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

„SPIA, ceea ce am găsit eu când am venit, era o structură concepută cu oameni numiți în funcții de conducere, care activau, mai degrabă, la comandă: începând cu cei din conducere, până la șefii de direcții”, a menționat Ana Revenco.

De asemenea, ministra de Interne a mai subliniat că SPIA nu era orientată pentru a investiga acte de corupție cu participarea angajaților sau foștilor angajați ai MAI. Potrivit ei, SPIA executa comenzile venite de la fosta conducere.

Potrivit Anei Revenco, instituția s-a concentrat pe investigațiile în care „materialele erau deja în lucru sau unde erau informații care trebuiau imediat prelucrate”.

Amintim că luni, 29 noiembrie, ministra Afacerilor Interne a susținut o conferință de presă cu tematica „Evaluarea activității MAI – realizări, priorități și perspective”, în care a anunțat că de la începutul mandatului său, în urma activităților de combatere a corupției în subdiviziunile MAI, au fost pornite 16 cauze penale și 170 de anchete de serviciu în privința angajaților.

Astfel, în urma anchetelor, au fost sancționați 70 de angajați și conducători, iar 85 și-au încetat raporturile de serviciu ca angajați în funcții de conducere din structurile subordonate MAI.

Ana Revenco a devenit ministra Afacerilor Interne după ce noul Cabinet de miniștri a primit votul de învestitură din partea Legislativului în data de 6 august și a depus jurământul în fața președintei Republicii Moldova, Maia Sandu.

 

 

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram